Arhiva emisiuni
XEmisiuni
Loading...

Marius Gabriel Robu

Bună tuturor! Când am aflat că trebuie să scriu câteva rânduri despre mine am zis că nu e mare lucru. Au trecut de atunci căteva zile și eu tot la primele rânduri sunt. Dar am fost somat să fac asta, așa că iată.

În 1995 am descoperit televiziunea, Tele 7abc a fost primul meu contact cu această lume. Am trăit experiențe inedite și am devenit alt om. La început am lucrat ca asistent cameră, eram de fapt un 3 în 1: șofer, sunetist și asistent cameră. Era perioada de pionierat a camerelor Beta în Tele 7abc, încă se filma pe U-Matic, și cei care au prins perioada aceea își amintesc cu siguranță, cum apăream noi “tele7-iștii”, un convoi ciudat format din operator din care atârna un cablu la capatul căruia mă aflam eu, cu un recorder de 10 kg, atârnat de gât, o geantă în care aveam cabluri, microfon, căști și câteva casete de schimb pe un umăr. În acest timp ce reporterul “atârna” de un alt cablu tot la recorderul meu. Era o adevarată aventură să filmezi astfel. Noroc că s-au defectat toate în câteva luni și au dispărut din peisaj. Acesta a fost începutul.

În ’98 s-au scos la concurs 2 posturi pentru montaj. Se pare că experiența acumulată în anii petrecuți pe teren m-au ajutat să trec cu brio acest test. Din acel moment a început adevărata ”carieră” să-i spun așa, la montaj. Abecedarul editarii l-am primit în dar de la Monica Hauler, un om cu adevărat special, cu o pasiune pentru meserie cum nu am mai întâlnit. Foarte atentă la micile detalii care pentru unii par neimportante, îmi spunea că diferența dintre un montaj bun și unul obișnuit este dată de micile detalii. Un accent muzical potrivit pe o reacție sau o mică pauză lasată la sfârșitul unei fraze, lucruri mărunte, dar atât de importante. Atunci m-am format ca editor imagine. Îmi doream să ajung la ”butoane”, căutăm orice tură descoperită doar ca să pot lucra, să pot face o știre sau un reportaj.

De atunci au trecut ani mulți în care am pierdut șirul emisiunilor sau reportajelor montate, dar mereu am căutat să lucrez cu echipe de profesioniști. Așa am ajuns aici, la „În premieră”, și după mulți ani am redescoperit pasiunea și spiritul de echipă... plus subiecte adevărate, importante. Și am prins drag de ei.


Marius Gabriel Robu
Editor-Imagine În Premieră, Antena 3
email: [email protected]